GEFIKST

DAT CONTRACT GING ZIJ NIET TEKENEN

Tekst Karen de Jager Beeld Françoise Nick

‘ZORGEN DAT MENSEN MEE KÚNNEN DOEN’

Het zou een warme overname worden waarvan medewerkers weinig zouden merken. April 2019 nam Actief Zorg in Brabant negenhonderd medewerkers van ZuidZorg over. Maar toen kreeg Marion van Amstel, medewerker huishoudelijke zorg, haar nieuwe contract.

Sommige collega’s tekenden het nieuwe contract ongelezen, in blind vertrouwen. Alles zou toch bij het oude blijven, was hun beloofd? Marion printte het contract en nam de tekst van begin tot eind door. Inmiddels was ze ook lid geworden van de FNV. Je kon beter wat deskundigheid binnen handbereik houden als er zo’n overname plaatsvindt. Marion en de FNV bleken een gouden combinatie. De arbeidsvoorwaarden in het nieuwe contract waren niet gelijk gebleven, maar veel slechter geworden. Dat contract ging zij niet tekenen. Ook niet onder druk van diverse aanmaningen. Eerst legde ze haar oude en nieuwe contract voor aan de juristen van het Juridisch Loket Eindhoven, die haar vermoeden bevestigden.

WHATSAPPGROEP

‘Elke week werd me gevraagd het contract te tekenen. Dan antwoordde ik dat ik dat niet deed omdat de afspraak was geweest dat we overgenomen zouden worden onder dezelfde voorwaarden als bij onze oude werkgever. Een paar collega’s schakelden de FNV in en daar sloot ik me bij aan. We richtten een Whatsappgroep op om elkaar te informeren over nieuwe ontwikkelingen. Binnen de kortste keren telde die groep negentig collega’s die zich aansloten bij ons protest. Die ook niet wilden tekenen. We kregen hulp van Kim Baudewijns en Charaf Boudhan van de FNV en we organiseerden een aantal bijeenkomsten. Daar besloten we een brief met onze bezwaren te schrijven aan Actief Zorg, waarop we werden uitgenodigd voor een gesprek. Omdat ik nogal fanatiek was, vroegen ze of ik meeging, samen met mijn collega Mirjam. Het gesprek was vier tegen vier. Wij aan de ene kant van de tafel en aan de andere kant de directeur van Actief Zorg, het hoofd personeelszaken en twee managers. Het werd een fel gesprek, maar we kregen voor elkaar dat onze eisen werden ingewilligd, de verslechteringen zijn teruggedraaid. Dus geen wachtdagen, zoals werd voorgesteld. Wel reistijdvergoeding en wasdagen. Er zijn nu drie soorten contracten, waar iedereen uit kan kiezen. En collega’s die ongezien getekend hadden, mochten alsnog kiezen voor één van de drie nieuwe contracten. Het succes is volgens Marion te danken aan de grote groep collega’s die in het geweer kwamen. ‘Daar schrokken ze echt van, een Whatsappgroep van negentig man.’ Ze heeft de smaak te pakken en wil zich inzetten voor de campagne Voor 14, het minimumloon naar 14 euro per uur.

VOOR 14

De campagne Voor 14 gaat als een speer! Collega’s in 75 gemeenten zijn actief om ons doel te bereiken: een wettelijk minimumloon van 14 euro per uur. Leden en kaderleden van sectoren als Huishoudelijke Zorg, PostNL en Callcenters sluiten zich bij ons aan, maar ook van andere sectoren en van Lokaal FNV. Ook verschillende maatschappelijke organisaties en politici doen mee. In verschillende gemeenteraden, zoals bijvoorbeeld in Helmond, Utrecht en Den Haag, is al een motie aangenomen die Den Haag oproept het minimumloon te verhogen. Er zullen er nog vele volgen.

MEEDOEN?

Wil je, net als veel anderen, je inzetten voor dit doel? Ga naar www.voor14.nl en meld je aan. Werk je net als Marion in de Huishoudelijke Zorg? En wil je je net als zij inzetten voor meer waardering (óók in salaris), ga dan naar www.voor14.nl/huishoudelijkezorg

Deel deze pagina