VOORWOORD

SAMEN STERK: GEEN CLICHÉ MAAR REALITEIT

Ryan Emmen van de sectorraad Zorg & Welzijn over waarom en hoe de FNV vecht tegen de scheefgroei in Nederland.

We moeten de scheefgroei in Nederland stoppen. Dat is hoognodig. De kosten voor het dagelijks leven stijgen: door dure boodschappen en hoge energierekeningen. Het is tijd dat de winsten eerlijk worden belast en het geld zo wordt verdeeld dat die scheefgroei wordt hersteld. Daar moeten we ons samen hard voor maken. Door goede cao’s te bedingen zoals we dat voor VVT en Jeugdzorg hebben gedaan. Of door de straat op te gaan als dat nodig is, zoals de collega’s in de gehandicaptenzorg dat in april deden. Maar ook door de druk op de politiek te vergroten en een eerlijke verdeling te eisen.

Help mee door de petitie te ondertekenen

Samen optrekken

De kraamverzorgsters zoeken elkaar ook steeds meer op om samen erkenning te krijgen voor hun beroep, dat zich al jaren steeds verder professionaliseert. Zorg die aantoonbaar winst oplevert, in geld, in welzijn en in veiligheid voor kinderen.

Tegemoetkomingsfonds

In je eentje blijft het lastig om je recht te halen. Dat ondervond Sonja Zuur die te kampen heeft met long covid, iets wat haar werkgever moeizaam erkent. Die vindt dat ze maar even moet doorzetten. Dat doet ze. Lees haar verhaal Ondertussen zet de FNV druk op de ketel bij minister Helder en eist dat de beloofde regeling per direct van start gaat. De FNV eist ook een tegemoetkomingsfonds van 150 miljoen euro voor werknemers in Zorg & Welzijn en in Onderwijs die last hebben van long covid.

Alleen samen kunnen we een vuist maken. Dat is elke keer opnieuw duidelijk. Maak je collega’s lid!

Ryan Emmen Sectorraad Zorg & Welzijn

Deel deze pagina