GEFIKST

BOTER BIJ DE VIS VOOR VVT EN JEUGDZORG

Tekst Karen de Jager Illustratie Françoise Nick

BIJ VVT WERKEN 190.000 WERKNEMERS
Meer informatie over de cao

Werknemers in Verpleeg- & Verzorgingshuizen & Thuiszorg (VVT) en in de Jeugdzorg hebben een nieuwe cao binnengesleept. Met dank aan kaderleden die aan de cao-tafels meespraken. En met dank aan de werknemers in de Jeugdzorg die met hun bestuurder al jaren aan de politieke bel trekken.

Naast het binnenhalen van een loonsverhoging, die kan oplopen tot 6,5 procent, een betere reiskosten- en bereikbaarheidsvergoeding, is FNV-bestuurder Bert de Haas trots op de afspraken die werknemers meer grip geven op hun werktijden. Geen min-uren meer bij uitvallen van ingeroosterd werk. En werknemers die niet met vaste roosters willen werken, kunnen gebruik maken van een regie-arbeidsovereenkomst. Het is een experiment waarmee werknemers regie kunnen voeren over hun werkdagen en werkuren. Ondanks de loonsverhoging zijn de lonen nog lang niet marktconform. ‘Daar is nog werk aan de winkel. Als we het personeelstekort in de zorg serieus willen aanpakken, moeten de lonen in de sector verder omhoog. Dat vinden werkgevers ook. We hebben besloten om samen op te trekken richting Den Haag, om dat voor elkaar te krijgen.’

Doorbraak

Bij de jeugdzorg lagen de cao-onderhandelingen maandenlang plat. De 24-uursstaking op 15 maart doorbrak de impasse. Werkgevers wilden weer aan tafel en het resultaat is een vernieuwend pakket arbeidsvoorwaarden. De kilometervergoeding voor zakelijk rijden ging van 29 naar 39 cent. Hybride werken kan onder bepaalde voorwaarden. Zo krijgt de jeugdzorgwerker meer autonomie om het werk in te delen. Jeugdzorg koos ervoor om alle loongroepen gelijk te behandelen. Het ministerie stelt dit jaar extra geld beschikbaar voor de middeninkomens. Maaike van der Aar, bestuurder Jeugdzorg, vindt dat een erkenning van de solidariteit die de beroepsgroep kenmerkt. Ze is ook blij met de rest van de ‘buit’: de mooie generatieregeling, een forse verhoging van de stagevergoeding, het aanscherpen van de werkdrukregeling en het veiligheidsbeleid én het behouden van de oude transitievergoeding bij ontslag.

Voorlopig heeft de jeugdzorg zekerheid. De cao heeft een looptijd van drie jaar.

BIJ JEUGDZORG WERKEN RUIM 30.000 WERKNEMERS
Meer informatie over de cao

Deel deze pagina