REACTIES

QUOTES & POST VAN LEDEN

WIL JIJ DE REDACTIE LATEN WETEN WAT JE VINDT? MAIL DAN NAAR REDACTIE@FNV.NL.

Hieronder tref je een selectie uit mail, sociale media en de ouderwetse brievenbus. De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten.


FACEBOOK

SUBSIDIE VOOR MINIMUMLOON

‘Dus ik verdien een minimumloon, waarover ik belasting betaal, en van die belasting betaalt de overheid weer een premie aan mijn werkgever omdat ze mij het minimumloon betalen? Dat is toch absurd.’ Ja. Zo absurd is het. Bijenkorf, Hema, Primark: ze krijgen subsidie om mensen voor het minimumloon in dienst te nemen. Dus ze zouden wel gek zijn om dat loon te verhogen.

Esther Bitter

Wie dit verzonnen heeft…

Karima Kh

Niet te geloven inderdaad hoe dat mogelijk is! Sowieso snap ik niet waarom je belasting moet betalen voor geld waar JIJ keihard voor hebt gewerkt! Je wordt als het ware gestraft lijkt het wel. IK werk er toch voor dus waarom word ik verplicht hier belasting voor af te dragen?! Absurd...

Medewerkers van het facilitaire bedrijf van @KLM leggen vanaf 12.00 uur voor 24 uur het werk neer. Ze eisen dat ze hun baan en arbeidsvoorwaarden behouden, nu een ander bedrijf de facilitaire zaken overneemt.


FACEBOOK

MISBRUIK STAGIAIRS

Je loopt 32 uur per week in de stage maar je begeleider werkt maar 3 uur per week. Waardoor je de overige 29 uur aan je lot wordt overgelaten. Dit is 1 van de ruim 2.000 meldingen die wij ontvingen in 2 maanden tijd van medewerkers, stagiairs en leerlingen in de sector Zorg & Welzijn.

Steven Fosse

Er wordt vaak misbruik van stagiaires gemaakt. Ook worden stagiaires ingeroosterd op diensten waarin hun begeleider geen dienst heeft. Een stagiaire moet altijd boven sterkte geplaatst worden en altijd samen met de begeleider. Kan dit op wat voor een manier niet, geef die stagiaire dan een persoon waar dat wel mee kan.

Vanessa Tromp Tromp

Ja, heb het meegemaakt hoor stagemisbruik. Ik was leerling en ze verwachten direct dat je over gaat werken! Kreeg die extra uren niet betaald…Echte uitbuiters zijn ‘t in de zorg.. Slavenarbeid is ‘t. Heb medelijden met alle stagemensen en mensen die nog in opleiding zijn. Veel sterkte.


MISSTANDEN

Zelf ben ik niet meer in het werkproces maar het is zo goed dat de misstanden die op de werkvloer kunnen ontstaan beschreven worden in uw FNV Magazine voor diegenen die nog in die situatie zitten. Met de letselschade heb ik wel te maken gehad en niets anders dan een pluim. Succes met uw magazine dat zeer verhelderend en makkelijk te lezen is met wat er allemaal mogelijk is.

Maria Kwakman

@KittyJong1 FNV Nieuwe sociale kwestie: hoe arbeidsmigranten worden uitgebuit op woon-en werkgebied. Het is tijd voor beschavingsoffensief


FACEBOOK

LERARENSTAKING

4.200 scholen waren dicht. Tienduizenden medewerkers in primair, voortgezet en speciaal onderwijs legden het werk neer. Voor structurele investeringen want er is een gigantisch lerarentekort. De werkdruk is veel te hoog en er zijn veel te weinig collega’s. Het kan toch niet zo zijn dat straks honderdduizenden leerlingen een minder goede toekomst hebben!

Diety Burry

Ik gun iedereen het allerbeste. Blijft wel dat er genoeg medelanders zijn met verantwoordelijkheid die ook meer salaris erbij mogen krijgen. Zoals bij de politie, vervoer en ga zo maar door… Ik vind ook dat de leerkrachten in het basisonderwijs net zoveel moeten krijgen als op een middelbare school. Das wel zo eerlijk. Het is goed dat we onze mond open gaan doen.

Connie van den Berg-Rous

Eigenlijk zouden ouders met kinderen massaal moeten staken. Voor een veilige leeromgeving voor hun kind met voldoende goed opgeleide mensen.


FACEBOOK

FNV WINKELSTRAAT

Winkelpersoneel verenigd in FNV Winkelstraat wil graag shoppen met minister Koolmees. Speciaal voor hem hebben ze een videoboodschap gemaakt. ‘Wij nodigen minister Koolmees uit voor een dagje shoppen! Zodat hij weet van onze flexibele roosters, lage lonen en dat we zelfs op feestdagen niet bij ons gezin kunnen zijn.’

Conny Ruiter

Winkels zouden gewoon met de feestdagen dicht moeten. En die flexibele werktijden zijn een drama met een gezin. Ik heb vijftien jaar in de detailhandel gewerkt maar nu is het niet meer te combineren omdat de bso niet flexibel is.

Janny Talhout

Ik zou de minister vragen om hem maximaal een week mee te laten werken. Dus niet shoppen maar de werkelijkheid laten ondergaan. Op die manier krijgt hij daadwerkelijk mee onder wat voor omstandigheden het personeel werkt en wat ze moeten doen om hun loon te ontvangen.


FACEBOOK

CAO-HEINEKEN

Hadden we met carnaval bijna zonder Heineken gezeten! Maar gelukkig zijn we er net op tijd uitgekomen met de brouwer. De FNV-leden bij Heineken hebben ingestemd met de nieuwe cao, en hoeven dus niet te gaan staken! Ze krijgen er de komende twee jaar 7,5 procent loon bij. En de prestatiebonus gaat nu ook gelden voor uitzendkrachten. Dikke proost dus!

Emil Jacobs

Lekker bezig bij Heineken! Niet dat Limburgers dat drinken natuurlijk.

Bert de Boer

Nu de chauffeurs nog dezelfde procenten erbij. Anders komt dat bier niet op plaats van bestemming als die ook willen staken.